۲۶ روش + راهکار برای افزایش سرعت سایت وردپرسی

زمان مطالعه: 20 دقیقه
5K بازدید
26 روش + راهکار برای افزایش سرعت سایت وردپرسی
فهرست عناوین پنهان

بد ترین حالتی که میتونه برای ما وجود داشته باشه این هستش که سایت رو با کلی سختی و داستان های خاص خودش طراحی کنیم و سرعتش کم باشه 🙁 از طرفی دیگه ما الان با گوگل هم سر سرعت وبسایت چالش های زیادی داریم که خب باید سایت رو ط.ری بهینه کنیم که کاربر به هیچ عنوان اذیت نشه و اگر کاربر با کندی سرعت روبرو باشه به صورت جدی ما به مشکل برمیخوریم. در این مقاله از سری مقاله های آموزش وردپرس تصمیم گرفتیم که ۲۹ رَِوش و راهکار برای افزایش سرعت سایت های وردپرسی را به شما کاربران عزیز آموزش بدیم که بهتون میتونم قول بدم با انجام راهکار ها و روش هایی که تا انتهای مقاله میخونید، میتونید در انتها با کندی سرعت سایتتون خداحافظی کنید 🙂

کندی سرعت خطری در دنیای سئو:

در سال ۲۰۱۰ شاهد این بودیم که سرعت سایت به یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین فاکتورهای الگوریتم گوگل تبدیل شد، که باید همه سایت ها کامل این مشکل رو بطرف میکردن. ولی این بار در جولای سال ۲۰۱۸ با الگوریتم موبایل فرست ایندیکسینگ (Mobile First Indexing) روبرو شدیم که خطر خیلی جدی ای برای وب مستران بود، که اگر سایت خود را بر این اساس بهینه نمیکردند دیگه در نتایج جستجوی موبایل دیده نمی شدند. و بخاطر همین بود که همه سایت ها اقدام به افزایش سرعت سایت کردند. این رو گفتم که بدونید اگر سرعت سایتتون به نظر مطلوب هستش تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا بتونید سرعت سایتتون رو به بهینه ترین حالت ممکن برسونید.

چرا افزایش سرعت وب سایت ؟

تحفیقات نشان داده که زمان بررسی و توجه انسان به سرعت وب سایت از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶، از دوازده ثانیه به هفت ثانیه کاهش پیدا کرده . خب این موضوع چه ربطی به وبمستر‌ها داره ؟ در اصل فرصت ما برای اینکه بتوانیم کاربر را در سایت نگه داریم کاهش پیدا کرده. اینجاست که این موضوع به ما وبمستر ها مرتبط میشه که اگر سرعت لود سایت ضعیف و یا پایین باشه کاربران قبل از اینکه سایت باز شود سایت را میبندن که خب این موضوع باز هم به سئو سایت ما هم آسیب میرسونه.طی تحقیقاتی که شرکت آکامی (Akamai) در رابطه با سرعت سایت انجام داده ۴۷ درصد کاربران در دنیای وب ترجیح می دهند که سایت های موردنظرشون در ۲ ثانیه باز بشه که اگر مدت زمان بارگزاری سایت شما بیش از ۳ ثانیه بشه ۴۰ درصد از کاربران سایت شما را ترک میکنند.

راهکار تشخیص کندی سرعت سایت:

موضوعی که ما زیاد در دنیای وب و یا دیجیتال مارکتینگ باهاش در ارتباط هستیم ابزار هستش. ما وبمستر ها خیلی از کارهامون رو میتونیم با ابزار های مختلفی که وجود داره انجام بدیم. برای این کار هم ما بهترین ابزار ها را به شما معرفی میکنیم.

هر کدام از این ابزارها از شاخص‌های مختلفی برای سنجش سایت شما استفاده میکنن و باید سعی کنید تا نسبت به هر کدوم از ایرادهایی که از سایت شما میگیرن دقت کنید و سعی کنید تا این مشل رو برطرف کنید.

خب بریم که ۲۹ روش و راهکار برای فزایش سرعت سایت رو باهم بررسی بکنیم. اول به روش ها میپردازیم و بعد به معرفی افزونه های مناسب برای بهینه سازی می پردازیم که تقریبا میشه گفت راهکار تمامی این ۲۱ روشی هستند که به شما میگم.توجه کنید که شما شاید با یکی از این افزونه های که در انتها باهاشون آشنا میشوید هم شاید بتونید سایت رو بهینه بکنید و افزایش سرعت سایت رو بوجود بیارید ولی خب همیشه بهترین راه حل فعالیت‌هایی هستند که بدون افزونه انجام میشن، هرچند که این رو نباید فراموش کنیم که همیشه استثنا هم وجود داره.

۱- انتخاب قالب (پوسته) مناسب

انتخاب قالب (پوسته) مناسب

موقعی که میخوایم یک قالب بخریم صرفا نباید فقط به جذابیت های بصری که داره دقت بکنیم، چرا که امکان داره همون جذابیت های بصری باعث کندی سرعت در قالب شده باشه. قبل از اینکه قالب رو تهیه بکنید می توانید با ابزار های زیادی قالب رو مورد بررسی قرار بدید تا متوجه سبک بودن و یا سنگین بودن قالب بشید. تجربه نسان داده قالب‌‌هایی که خیلی خیلی زیاد زیبا و جذاب بودن از سرعت پایینی برخوردارن، چرا که از استایل و انیمیشن‌های زیادی داخلشون استفاده شده. پس هنگام خرید قالب اون رو کامل بررسی کنید.

۲ – فعال سازی کش بر روی سایت:

فعال سازی کش بر روی سایت

اگر خیلی خلاصه بخوام بهتون بگم که کش چیست ؟ یابد بهتون بگم که به فرایند ذخیره کردن اطلاعات در مکانی برای دسترسی سریعتر به آنها را کش کردن و یا کش کردن اطلاعات میگن. الان با یک مثال ساده و کامل بهتون میگم که کش چیست: مثلا اکثر نرم افزارهای موبایلی عکس محصولات رو بصورت کش در موبایل ذخیره می کنن که وقتی که کاربر برای بار دوم وارد نرم افزار شد دیگه نخواد تصاویر نرم افزار رو دانلود بکنه که بتونه به راحتی عکس ها رو ببینه.

حالا کش در وب سایت یعنی چی ؟

کش در وب سایت، سخت افزار و یا نرم افزاری هستش که اطلاعات سایت را بصورت موقت و بصورت یک صفحه استاتیک در خود ذخیره می‌کنه. در واقع کش وب یا HTTP cache یک محل ذخیره سازی موقت اطلاعات سایت است. که در این محل ذخیره سازی معمولا اطلاعاتی مثل: صفحات HTML و عکس ها هستش. که نگهداری این مورد ها در حافظه باعث کم شدن ارسال درخواست به سرور میشه و در نهایت باعث سریعتر بارگذاری سایت میشه.

۳ – plugin و یا افزونه های مشکل دار را شناسایی کنید:

plugin و یا افزونه های مشکل دار را شناسایی کنید

یکی از نکته های که به هیچ عنوان اکثر وبمسترها بهش توجه نمی کننن افزونه های مشکل دار(افزونه‌هایی که از لحاظ فنی بر اساس اصول استاندارد ساخته نشدن) هستش که باعث کندی سرعت سایت میشه. هر مدیر سایتی امکان داره از افزونه های متعددی برای ایجاد قابلیت های مختلف وب سایتش استفاده کنه، خب این موضوع خیلی طبیعی هستش ولی نکته ای که باید بهش توجه کرد این هستش که شما در برخی از مواقع میاید سایت رو با توجه به ساختار تمامی ابزار ها هم بهینه میکنید ولی میبینید این سرعت اون چیزی که باید باشه نیست، خبر ندارید که یک افزونه میتونه این کندی رو بوجود آورده باشه. ما از درون وب سایت دسترسی به مانیتور کردن افزونه های سایت نداریم ولی ما بهتون یک افزونه  Query Monitor معرفی میکنیم که به صورت رایگان می‌تونید از مخزن وردپرس دانلود و استفاده کنید که این افزونه تمامی مشکلات رو به شما نمایش میده.

۴ – استفاده از نسخه PHP 7 به بالا

استفاده از نسخه PHP 7 به بالا

وقتی حرف از کارای فنی تو دنیای وردپرس میشه همه دست و دلشون میلزه که اِی بابا ما که دانش فنی نداریم پس چطوری میتونیم اینکار ها رو انجام بدیم. شما برای اینکه بخواید نسخه PHP سایت رو ارتقا بدید اصلا قرار نیست کار سختی رو انجام بدید چرا که این عملیات خیلی خیلی برای سایت شما از تمامی جهات ارزشمند هستش که یکی از این مورد ها افزایش سرعت سایته، پس برای کاری که فقط و فقط برای شما سود‌آور هستش تعلل نکنید. برای این کار میتونید از هاستینگ کمک بگیرید که این مسئله رو برای شما حل کنن.

۵ – فعال سازی حالت Lazy Load برای تصاویر

فعال سازی حالت Lazy Load برای تصاویر

وقتی که یک کاربر وارد وب‌سایت ما میشه تمامی محتوای اون صفحه برای کاربر دانلود و رندر میشه. ولی میتونیم کاری کنیم که کاربر به هر بخشی که مورد نظرش بود در صفحه مورد نظر رفتش اون محتوا براش دانلود بشه و بتونه از اون محتوا استفاده کنه. در اینجا باید یک نقطه قوت و یک نقطه ضعف را برای Lazy Load یا بارگذاری تنبل در نظر بگیریم، در نظر بگیرید وقتی که یک کاربر وارد صفحه میشه همه محتوا برای کاربر دانلود میشه، اگر کاربر محتوا رو نخونه و از صفحه خارج بشه چه اتفاقی میوفته ؟ فقط منابع هاست شما الکی مصرف شده، خوبی ای که لیزی لود داره دیگه این اتفاق برای شما نمیوفته. ولی خب نقطه ضعفی که برای این فرایند وجود داره این هستش که ربات های گوگل نمیتونن محتوای شما رو ایندکس کنن که این موضوع ضربه بدی به شما میتونه بزنه، ولی خب ما از لیزی لود فقط برای بارگذاری تنبل تصاویر استفاده میکنیم تا این مشکل برای ما پیش نیاد.

۶ – کم کردن حجم تصاویر سایت

کم کردن حجم تصاویر سایت

تصاویر جزو دسته محتوا‌هایی هستند که نمیتونیم کمیت رو قربانی کیفیت کنیم، این به این معناست که ما نمیتونیم بخاطر اینکه حجم سایت کم بمونه و زیاد نشه در محتوا هایی که مینویسیم از تصاویر استفاده نکنیم، چرا که یکی از المان هایی که جذابیت خیلی خوبی به محتوا هامون میده همین تصاویر هستن. ولی خب اگر این تصاویر رو هم بهینه سازی نکنیم ضربه بدی بهمون میزنن، برای بهینه سازی تصاویر بهترین راهکاری که میتونم بهتون معرفی کنم بهینه سازی تصاویر در فوتوشاپ هستش که در تصویر زیر میتونید فرایند کامل بهینه سازی تصاویر با ابزار فوتوشاپ رو ببینید.

تصویر اینجا باید گذاشته بشه و یه خطم راجبش نوشته بشه ، تصویر اینجا باید گذاشته بشه و یه خطم راجبش نوشته بشه ، تصویر اینجا باید گذاشته بشه و یه خطم راجبش نوشته بشه

اگر تمایل به بهینه سازی تصاویر با فتوشاپ رو ندارید میتونم بهتون پلاگین و یا سایت هایی رو معرفی بکنم که در این موضوع به صورت اختصاصی فعالیت میکنن که خب میتونه کمک خوبی بهتون بکنه:

توجه کنید که: افزونه Shortpixel در ماه تنها ۱۰۰ عکس را برای شما رایگان بهینه میکنه، افزونه Imagify تنها ۲۵ مگابایت رو برای شما بهینه سازی میکنه، افزونه Smush کاملا رایگانه و شما می تونید همه عکس‌های خودتون رو با این افزونه بهینه کنید.

همیشه نیاز نیست ما از افزونه برای انجام کار هامون داخل سایت استفاده بکنیم، چرا که بیشتر موقع ها از رو تنبلی بیش از حد حاضریم سایت رو مشغول کنیم ولی از افزونه استفاده کینم!!! در لیست زیر میتونید از وب سایت های معروف که قابلیت بهینه سازی تصاویر رو دارند استفاده کنید:

۷ – استفاده از خلاصه مطالب در سایت

استفاده از خلاصه مطالب در سایت

سیستم مدیرت محتوای وردپرس به صورت پیشفرض تمام محتوای یک مقاله را در صفحه اصلی و بایگانی ها نمایش می دهد. این موضوع باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحاتی مانند صفحه اصلی، دسته بندی ها، برچسب ها و دیگر صفحات بایگانی می شود. برای اینکه از این موضوع جلوگیری کنیم و کمک به افزایش سرعت بارگذاری صفحات اصلی و بایگانی ها کنیم بهتره که خلاصه مقاله را در زیر عنوان هر مقاله قرار بدید. برای انجام این کار به مسیر تنظیمات —–> خواندن برید و گزینه (برای هر نوشته در خوراک، شامل) را بر روی خلاصه قرار بدید.

۸ – حذف و یا جایگزین کردن پلاگین های کم سرعت

حذف و یا جایگزین کردن پلاگین های کم سرعت

در ادامه مقاله ما بهترین پلاگین‌های افزایش سرعت سایت رو معرفی میکنیم خدمتتون. ولی خب بر خلاف چیزی که اکثر وب مستر ها فکر میکنن که هر چی تعداد افزونه ها بالاتر باشه / سرعت سایت پایین تر هستش باید بهتون بگم که اینطوری نیستش. نکته ای که وجود داره این هستش که بعضی از پلاگین ها کندی سرعت زیادی رو به سایت ما اضافه میکنن که خب ما باید این افزونه ها رو یا بهینه بکنیم یا جایگزینی برای این ها پیدا بکنیم.در اینجا نیاز نیست شما برید دونه دونه افزونه ها رو غیر فعال کنید و به صورت چشمی یا دستی سرعت سایت رو اندازه بگیرید. در این قسمت راهکاریی رو به شما میگم که اصلا نیازی به غیر فعال کردن افزونه ها نداشته باشید.

  • اگر از PHP نسخه ۵ استفاده میکنید این افزونه رو نصب بکنید. Plugin Performance Profiler
  • اگر از PHP نسخه ۷ به بالا استفاده میکنید میتونید از تب واترفال (Waterfall) ابزار هایی مثل GTMETRIX و یا PINGDOM استفاده کنید.

اگر هنوز از PHP نسخه ۵ استفاده میکنید، بهتون پیشنهاد میکنم که همین حالا برید و نسخه PHP هاست و یا سرور خودتون رو ارتقا بدید، چون یکی از دلایل کندی سرعت سایت شما استفاده از نسخه قدیمی PHP  هستش.

در بالاتر افزونه ای به نام Query Monitor رو بهتون معرفی کردم که این افزونه هم میتونه کمکتون کنه، شما همیشه برای استفاده از پلاگین ها باید هوشمندانه عمل کنید نه اینکه  ۵۰ تا افزونه در سایت نصب کنید تا بتونید همه ی کارهایی که نیازی دارید رو باهاش انجام بدید، به طور مثال افزونه المنتور پرو میتونه خیلی از نیاز‌های شما رو مثل :

  • دکمه های شبکه های اجتماعی
  • فرم های جذاب
  • ثانیه شمار معکوس
  • اسلایدر

را برطرف کنه، این دیگه به شما بستگی داره که از چه افزونه هایی در سایت استفاده کنید که کمترین زمان ممکن رو بتونن ازتون برای بارگزاری سایت بگیرن.

۹ – تقسیم کردن نظرات در صفحات بعدی:تقسیم کردن نظرات در صفحات بعدی

این که تعداد کامنت‌های شما در صفحات مختلف سایت خیلی زیاد باشه خب نشون دهنده این هستش که سایت شما تعامل خیلی خوبی با کاربران سایت داره، ولی خب در برخی از مواقع این میتونه باعث کندی سرعت سایت بشه، که خب خوده وردپرس در تنظیمات بخش دیدگاه وردپرس این قابلیت رو برای ما گذاشته که نظرات رو بتونیم صفحه بندی کنیم از یه جایی به بعد، پیشنهاد میکنم این مورد رو خیلی کم ازش استفاده کنید، بهتره که همه نظرات در یک صفحه قرار بگیرن، ولی خب اگر دیدید که خیلی بیش از حد زیاد شده حتما این کار رو انجام بدید.

۱۰ – استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا (Content Delivery Netwrok)

استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا (Content Delivery Netwrok)

اجازه بدید اول بهتون بگم سی دی ان یا شبکه توزیع محتوا چی هستش؟ ببینید در نظر بگیرید وب سایت شما در سرورهای کشور آلمان میزبانی میشه و یک کاربر وقتی از ایران میخواد وارد وب‌سایت شما بشه باید این مسیر رو در دنیای وب طی بکنه، حالا کاری که سی دی ان میکنه به چصورت هستش؟سی دی ان میاد کاربر رو به نزدیک ترین سرور در کشور ایران متصل میکنه و دیگه نیاز نیست کاربر این مسیر رو تا آلمان طی کنه که این امر باعث میشه کاربر زودتر صفحه شما براش باز بشه و در نتیجه افزایش سرعت وب سایت برای شما بوجود میاد. CDN رو هم میتونید از میزبان هاست و یا سرور خودتون تهیه کنید و یا می‌تونید از وب سایت بزرگ و معتبر Cloudflare استفاده کنید.

۱۱ – بهینه سازی کد های وب سایت:

بهینه سازی کد های سایت به این منظور است که ما بیایم کد‌های سمت کاربر رو فشرده و یا بهینه سازی کنیم، این فرایند باید بدون اینکه اختلالی در کارکرد کد‌ها بوجود باید انجام بشه. البته این رو میتونم بهتون بگم که این موضوع هم میتونه به سازنده قالب شما مرتبط باشه که هنگام طراحی چه ساختار ذهنی داشته، در گذشته این که خیلی مرتب و شیک کد بنوسیم همیشه جذاب بود، ولی الان این امر باعث این میشه که سرعت وب سایت گرفته بشه و ما با کندی سرعت رو برو بشیم. پس بهتره که تمامی کد های سایت رو بهینه و یا Minify کنیم چرا که امکان داره خیلی از فضای خالی در بین کد‌‌ها استفاده شده باشه که خب همه ی این ها باید حذف شوند.

۱۲ – عدم استفاده مستقیم ویدیو در سایت:

ما در سیستم مدیریت محتوای وردپرس این امکان رو داریم که ویدیوها رو به صورت مستقیما در هاست و یا سرور خودمون آپلود کنیم و از طریق HTML5 به پخش ویدیو ها در مرورگر کاربران بپردازید. اما به هیچ عنوان نباید این کار رو بکنیم. میزبانی  ویدئو ها به صورت مستفیم در هاست و با سرور خودمون، پهنای‌باند زیادی رو نیاز داره. که حتی این موضوع میتونه هزینه های نسبتا زیادی رو هم برای شما داشته باشه. چرا که اگر حتی سرویس هاست شما نامحدود هم باشه، در صورتی که ترافیک زیادی داشته باشید احتمال اینکه بخاطر مصرف زیاد پهنای باند با شما برخورد کنن وجود داره، که در نهایت باعث تعلیق شدن سرویس میشه. این مورد یک مشکل دیگه هم داره، که اونم اینه که حجم سایت شما رو افزایش میده، و در صورتی که بخواید بک آپ بگیرید کارتون سخت میشه. حال راهکار چی هستش ؟ ۲ تا راهکار بهتون معرفی میکنیم که میتونید با اینها این مشکل رو حل کنید:

  • استفاده از هاست دانلود
  • استفاده از قابلیت Embed

در صورتی که از هاست دانلود برای پخش ویدیو ها استفاده کنید پخش ویدیو باعث کندی سایت نمیشه. ما در سیستم مدیریت محتوای وردپرس این قابلیت رو داریم که از روش (Embed) استفاده بکنیم، به این صورت هستش که دیگه شما ویدیو رو داخل سایت خودتون اصلا آپلود نمیکنید و در سایت هایی مثل آپارات این کار و انجام میدید و کد اِمبِدد رو داخل صفحه قرار میدید و ویدیو از سایت آپارات و … پخش میشه. که خب این هم در صورتی که حجم ویدیو ها زیاد باشه پیشنهاد نمیشه و بهتره که از هاست دانلود استفاده کنیم.

۱۳ – فعال سازی قابلیت Gzip

اگر مقاله ی امنیت در ودرپرس رو در سری آموزش های وردپرس خونده باشید، این رو دیدید که ما در تمامی بخش های مقاله سعی در این داشتیم که امنیت سایت رو تا جایی که میشه تامین کنیم. حالا در این مقاله هم هدف همین هستش، راهکار های مختلفی رو به شما یاد میدیم که شما نسبت به وب سایتتون اگر هر کدوم رو انجام بدید میتونید افزایش سرعت بیشتری رو تجربه کنید. Gzip باعث کاهش حجم فایل های سایت و افزایش سرعت لود سایت می‌شود، فشرده سازی حجم فایل ها را کاهش می دهد و این امکان را برای وب سرور ایجاد می کند که با سرعت بیشتری کاربران سایت را مشاهده کنند. فعال سازی Gzip  از طریق هاست و یا سرور شما باید انجام بشه. اگر نمیدونید چطوری این کارو انجام بدید بهترین کار این هستش که به میزبان یک تیکت بزنید و ازشون سوال بپرسید، چرا که برخی از میزیان ها این قابلیت رو در سرور به صورت پیش فرض فعال کردن.

۱۴ – انتقال Script ها به Footer سایت

انتقال Script ها به Footer سایت

اسکریپت‌ها میتونن زیبایی خوبی به سایت ما بِدن ولی دست لود شدن این اسکریپت ها در هدر سایت میتونه تو کاهش سرعت لود سایت ما خیلی تاثیر بزاره. حال راه حل چی هست؟ راه حل اینکه ما بیایم و این اسکریپت ها رو در فوتر بزاریم که بعد از وارد شدن کاربر داخل سایت، این اسکریپت‌ها بارگذاری بشن، در نتیجه سایت برای کاربر زود تر لود بشه. اگر توانایی این رو داشتید که به صورت دستی این کار رو انجام بدید که خیلی بهتر هستش ولی اگر دانش کد‌نویسی نداشتید میتونید از این افزونه Scripts To Footer استفاده کنید.

۱۵ – استفاده از پلاگین Envira برای سریع تر لود شدن تصاویر

استفاده از پلاگین Envira برای سریع تر لود شدن تصاویر

اگر کاربری سایت شما طوری باشه که مثلا کاربران روزانه دنبال جدید‌ترین تصاویر مثلا مد و پوشاک باشن، این یعنی این که شما از تعداد خیلی زیادی از تصاویر دارید داخل صفحاتتون استفاده می کنید. یا اینطوری بگیم به هر دلیلی شما از تصاویر خیلی زیادی دارید در وب سایتتون استفاده میکنید، خب این موضوع خودش به تنهایی میتونه باعث کندی سرعت سایت بشه. پس اگر همچین سایتی دارید بهتون پیشنهاد میکنم که از افزونه Envira برای نمایش تصاویرتون استفاده کنید، چرا که به شما این اجازه رو میده که با بالاترین سرعت ممکن تصاویر رو به کاربران نمایش بدید.

تستی که در وب سایت های خارجی مورد بررسی قرار گرفته سرعت افزونه Envira به مراتب از افزونه های دیگر که ( Foo Gallery – NextGEN )  برای نمایش تصاویر استفاده می‌شوند بیشتر هستش.

۱۶ – بهینه سازی صفحه اصلی وب سایت

بهینه سازی صفحه اصلی وب سایت

صفحه اصلی سایت همیشه حکم بهترین صفحه رو برای ما در سایت داره. همیشه باید صفحه اصلی رو به بهترین حالت ممکن طراحی بکنیم ولی خب برای اینکه باعث کندی سرعت سایت نشه باید هوشمندانه این زیبایی رو خلق بکنیم. بطور مثال برای نمایش مقالات در صفحه اصلی چکیده‌ای از مقالات را به کاربر نمایش بدید تا مثلا ۵ خط اول مقاله. در صفحه اصلی نباید مثلا ۱۰ تا محصول رو به کاربر نمایش بدیم که سنگینش کنیم، بهترین کار اینکه تعداد کمی از محصولات رو به کاربر نمایش بدیم و کاربر رو هدایت کنیم به صفحه مورد نظرش. باید از کمترین المان ها در صفحه اصلی استفاده کنید تا برای کاربر سبک تر باشه که راحت تر براش بارگزاری بشه.

۱۷ – کاهش درخواست های HTTP

کاهش درخواست های HTTP

هر باری که کاربر وارد صفحات ما میشه، مرورگر کاربر یک لیست از فایل‌ هایی که لازم برای نمایش سایت است را درخواست می‌کند. که این درخواست‌ ها شامل تصاویر، HTML و CSS ها هستند که اینجا ما فایل‌ های اسکریپت‌ خارجی مانند اسکریپت ردیاب گوگل آنالتیکس را هم داریم. هر کدوم از این درخواست ها زمان متفاوتی نیاز دارن که این مجموع درخواست‌ ها سرعت سایت رو کاهش میدن. اینجاست که با خودتون دارید میگید که ای بابا هر کاری که ما میکنیم باعث افزایش سرعت سایت میشه که :). بله درست فکر میکنید اگر هوشمندانه عمل نکنیم تک تک کار هایی که در سایت میکنیم باعث کندی سایت میشن، بخاطر همین هستش که ابزار هایی مثل جی تی متریکس و پینگدام تعداد درخواست های وب سایت ها رو هم در آنالیزشون نمایش میدن. ۳ تا از کار هایی که تعداد درخواست های سایت شما رو کم میکننن بهتون میگم که با بهینه کردن این موضوع، تعداد درخواست های زیادی رو کم می‌کنید.

  1. غیر فعال کردن آواتار های وردپرس (Gavatar)
  2. استفاده نکردن از فونت های گوگل
  3. استفاده از فونت آیکون ها به صورت دستی به جای Fontawesome

۱۸ – خانه تکانی دیتابیس وردپرس

کاهش درخواست های HTTP

تنها جایی که دیر به دیر بهش سر میزنیم دیتا بیس سایت هستش. شاید به خودتون بگید خب ما کاری به دیتا بیس نداریم که روز اول برای راه اندازی سایت می‌سازیمش و دیگه هم کاری باهاش نداریم. تقریبا درست میگید ولی خب نکته ای که وجود داره این هستش که این دیتابیس که ما از روز اول می سازیمش نسبت به هر تغییری که ما در سایت وجود میاریم هی سنگین و سنگین تر میشه و تنها کاری که ما میتونیم براش بکنیم این هستش که بهینش کنیم. حالا چرا بهینه سازی ؟ مگه اصلا جداول رو میشه بهینه سازی کرد ؟ چرا که نه تمامی نسخه های اصلاح شده ی پست ها و کامنت های پاک شده در دیتابیس ذخیره میشن که به مرور زمان دیتابیس رو سنگین میکنن 🙂

برای بهینه سازی جداول دیتابیس هم افزونه ی Wp Optimize رو بهتون معرفی میکنم.

۱۹ – غیر فعال کردن دزدی تصاویر 🙂

غیر فعال کردن دزدی تصاویر
غیر فعال کردن دزدی تصاویر

دزدی تصاویر یا هات‌لینکینگ (Hotlinking) موقعی اتفاق میوفته که کاربران در سایت های خودشون از تصاویر سایت شما استفاده بکنن، این کار هم باعث میشه که مصرف منابع سایت شما بیشتر بشه و هم باعث کندی سرعت وب سایت شما، پس بهتره که این دسترسی رو از کاربران بگیریم که دیگه نتونن از تصاویر سایت ما استفاده کنن. شما این کار رو میتونید با قطعه کدی که براتون قرار میدم انجام بدید. فقط توجه بکنید که جای Example.com آدرس وب سایت خودتون رو قرار بدید.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)example.com/.*$ [NC] RewriteRule \.(gif|jpg|jpeg|bmp|zip|rar|mp3|flv|swf|xml|php|png|css|pdf)$ – [F]

 

۲۰ – محدود کردن اصلاحیه پست ها در وردپرس

محدود کردن اصلاحیه پست ها در وردپرس

اگر دقت کرده باشید ما در سیستم مدیریت محتوای وردپرس هیچ محدودیتی در اصلاح مطالب و یا صفحات نداریم و هر چقدر که بخوایم یک صفحه رو میتونیم بروزرسانی کنیم. ولی خب خبر ندارید که همه ی این بروزرسانی ها در دیتابیس ذخیر میشن و در نهایت باعث کند شدن سرعت وب سایت میشن. که بهترین کار این هستش که ما  + اینکه دیتابیس رو بهینه سازی میکنیم تعداد اصلاحیه ها را هم محدود کنیم که اگر به هر دلیلی دیر به دیر این بهینه سازی رو انجام دادیم دیتابیس ما خیلی شلوغ نشده باشه. برا اینکه بتونید این محدودیت رو بوجود بیارید کافیه که کدهای زیر رو در فایل Wp-config.php قرار بدید.

محدود کردن رو نوشت ها :

define( ‘WP_POST_REVISIONS’, 4 );

غیر فعال سازی رونوشت ها:

define (‘WP_POST_REVISIONS’, false);

۲۱ – اصلاح کردن صفحات ۴۰۴ موجود در سایت

اصلاح کردن صفحات 404 موجود در سایتوقتی که یک کاربر یکی از صفحات سایت شما رو باز کنه و اون صفحه وجود خارجی نداشته باشه باعث میشه اون صفحه ۴۰۴ بشه. که خب این خطا باعث میشه که سرعت بارگزاری شما برای کاربر زیاد بشه. ما همیشه باید سایت رو مورد بررسی قرار بدیم که صفحات ۴۰۴ در سایت نداشته باشیم، ابزار ها خیلی زیادی برای این کار وجود دارن که به ما میگن که آیا صفحه ۴۰۴ داریم یا نه در زیر لیستی از ابزار هایی که برای این کار هستند رو براتون قرار میدم ولی اگر هم خواستید بدون ابزار این موضوع رو چک کنید می توایند در سایت جی تی متریکس تب واترفال رو بررسی بکنید که اگر صفحه ای ۴۰۴ باشه با رنگ قرمز به شما نمایشش میده.

توجه کنید که برخی از این ابزارها امکان داره که برای کشور ایران فیلتر باشن پس اگر دیدید این سایت‌ها برای شما باز نشدن حتما از فیلتر‌شکن استفاده بکنید.

  1. Brokenlinkcheck
  2. Deadlinkchecker
  3. Drlinkcheck
  4. Smallseotools

۲۲ – غیر فعال سازی استایل و اسکریپت‌هایی که به آنها نیازی نداریم

غیر فعال سازی استایل و اسکریپت‌هایی که به آنها نیازی نداریم

موردی که به هیچ عنوان وبمسترانی که تازه شروع به کار کردن بهش توجه نمیکنن فراخوانی استایل‌ها و اسکریپت‌ها در تمامی صفحات هستش. البته این رو هم بگم که برخی از وبمسترانی که خیلی وقت هست فعالیت می کنند بهش توجه نمی کنن :). شما در نظر بگیرید که یک فرم تماس با ما در صفحه تماس با ما یا درباره ما دارید، تا به حال به این توجه کرده بودید که شاید استایل و یا اسکریپت این افزونه در صفحات دیگه هم فراخوانی بشه ؟ بزارید یک مثال دیگه براتون بزنم شما فقط در صفحه اصلی یک اسلایدر دارید ولی استایل اسکریپت‌های این اسلایدر داره در صفحات دیگه هم فراخوانی میشه که خب این موضوع میتونه حجم کلی سایت شما + اینکه تعداد درخواست های سمت سرور زیاد بشه و در نهایت باعث کند شدن وب سایت شما شود. خب حالا چطوری این کار و باید انجام بدیم ؟ شما با افزونه های Plugin Organizer و Freesoul Deactivate Plugins میتونید این کارو انجام بدید.

توجه کنید که شاید این افزونه ها با سایت شما سازگاری نداشته باشن پس مواظب باشید به جای بهینه شدن سایت مشکلی برای شما بوجود نیاد، اگر نسخه های رایگان این افزونه‌ها روی سایت شما کار نکرد شما باید نسخه‌های پولی این افزونه را تهیه کنید.

خب تا اینجای کار ما به شما روش‌های بهینه‌سازی رو گفتیم، در بعضی هاشون راهکار رو تا جایی که میشد بهتون گفتیم در بعضی ها هم بخاطر محدودیت در مقاله نتونستیم بهتون بیشتر از این بگیم، اگر در پیاده سازی هر کدوم از روش ها مشکل داشتید با ما دردر قسمت نظرات در ارتباط باشید تا شما رو همراهی کنیم ❤️ حالا بریم با راهکار‌های افزایش سرعت سایت وردپرسی آشنا بشیم.

در این بخش به معرفی بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت میپردازیم که خب شما باید این افزونه‌ها رو بررسی کنید و هر کدوم که نسبت به قالب شما سازگاری بهتری داشته رو انتخاب کنید و استفاده کنید.

نکته ی قابل توجه ای که باید بهتون بگم این هستش که شما اگر از قالب های خارجی استفاده میکنید، بهترین راهکار این هستش که شما با فروشنده قالب ارتباط برقرار کنید و متوجه این موضوع بشید که کدام افزونه یا قالب سازگاری بیشتری داره که از همون استفاده کنید، البته شما میتونید از فروشنده قالب های ایرانی هم این سوال رو بکنید. ولی خب تا به امروز توسعه دهنده‌های خارجی بیشتر رو این موضوع مانور دادن.

۱ – افزونه ی راکت (Wp Rocket)

این افزونه رو میشه به عنوان بهترین افزونه بهینه سازی سایت معرفی کرد. چرا که این افزونه با وجود رابط کاربری ساده و عالی که داره باعث میشه که حتی کاربرانی هم که تازه شروع به کار کردن بتونن سایت خودشون رو بهینه سازی کنن. در افزونه راکت شما با چند کلیک ساده میتونید وب سایت خودتون رو بهینه سازی کنید و از سرعت خوب سایتتون لذت ببرید. که همواره این افزونه در ۹۴۰/۳۳۳ سایت استفاده شده.توجه کنید که این افزونه نسخه رایگان ندارد و شما باید نسخه پولی این افزونه رو تهیه و استفاده کنید. این افزونه قابلیت های زیادی داره که چند تا از این قابلیت هارو برای شما قرار میدم:

  1.  فشرده سازی فایل های HTML
  2. فشرده سازی فایل های CSS
  3. فشرده سازی فایل های JS
  4. قابلیت Lazy Load برای تصاویر
  5. بهینه سازی جداول دیتابیس
  6. پیاده سازی کش بر روی سایت و …

۲ – افزونه ی W3 Total Cache

افزونه W3 Total Cache هم قابلیت‌های خیلی زیادی رو در اختیار کاربران قرار میده، ولی خب موضوعی که در این افزونه خیلی کم دیده شده رابط کاربری هستش که این هم به نظرم بخاطر شلوغی افزونه هستش. شما میتونید این افزونه رو به صورت رایگان در مخزن وردپرس دانلود و استفاده کنید. صفحه افزونه W3 Total Cache . برخی از قابلیت های این افزونه:

  1. Page Cache
  2. Minify
  3. Database Cache
  4. Object Cache
  5. Browser cache
  6. سی دی ان یا Content Delivery Network و …

۳ – افزونه ی سوپر کش (Wp Super Cache)

یکی دیگه از افزونه‌هایی که بین وبمستران سایت ها برای کش وجود داره، افزونه ی Wp Super Cache هستش. این پلاگین تمامی ویژگی‌های مناسب و مورد نیاز برای کش رو در خودش داره. این پلاگین صد در صد رایگان هستش و از مخزن وردپرس میتونیم دانلود کنیم. چیزی هم که خوده ما باز این افزونه تجرش کردیم این بوده که با اکثر قالب ها سازگاری خوبی داشته. که برخی از قابلیت هایش رو براتون مینویسم:

  • تنظیمات CDN
  • بهینه سازی وب سایت
  • فشرده سازی یا مینیفای کردن صفحات
  • پشتیبانی از PHP Caching
  • کاهش پهنای باند هاست و یا سرور به صورت چشمگیر

۴ – افزونه ی  Wp Fastest Cache

این پلاگین هم یکی دیگه از بهترین افزونه های کش وردپرس هستش که تمرکز اصلیش بر روی کش سایت هستش.اکثر افزونه ها یا خیلی رابطه کاربری ساده ای دارن یا خیلی رابط کاربری شلوغی دارن، توسعه دهنده های این پلاگین حد وسط این موضوع رو برای این افزونه در نظر گرفتن که خب این امر باعث میشه که کاربران خیلی ساده بتونن از این افزونه استفاده بکنن. قابلیت های این افزونه بیشتر مناسب کاربرانی هست که تازه کار هستند:

  • نصب و پیکربندی آسان
  • تنظیمات CDN مثل دیگر پلاگین ها
  • ارائه قابلیت های اضافی در نسخه ی پولی

نتیجه گیری مقاله ی افزایش سرعت سایت وردپرسی:

خب، به آخر مقاله رسیدیم. امیدوارم که تونسته باشیم بهترین راهکار ها رو به شما کاربران عزیز گفته باشیم. این مقاله نتیجه گیری خیلی ساده ای داره که در بالاتر هم بهش اشاره کردم، شما باید نسبت به ساختار سایتی که دارید اقدام به بهینه سازی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی بکنید. چرا که هر یک از این افزونه ها میتونن سازگاری مختلفی با قالب شما داشته باشن. پس بهترین کار این هستش که شما زود تصمیم نگیرید و تست بکنید. ما از افزونه ی راکت خیلی نتیجه ی خوبی گرفتیم، ولی خب مورد هم بوده که از افزونه ی راکت استفاده نکردیم. پس خوب بودن یک افزونه دلیل بر این نیست که شما بر روی تمامی وب سایت هایی که دارید از همین افزونه استفاده بکنید. اگر سوالی در رابطه با پیاده سازی افزونه ها و روش هایی که گفته شد داشتید حتما در بخش نظرات با ما درمیون بزارید.

 

۴.۹/۵ - (۷ امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

با اشتراک گذاری مقاله هم به دوستانتان لطف کردید هم به ما 🙂

جدید ترین مقالات دیجیتال مارکتینگ

دوره های رایگان دیجیتال مارکتینگ

مقاله
نظرات
اشتراک گذاری
فهرست