۱۰ راه حل برای رفع صفحه سفید در وردپرس + آموزش ویدیویی

زمان مطالعه: 12 دقیقه
5K بازدید
10 راه حل برای رفع صفحه سفید در وردپرس

خب خب خب، امروز با یک مقاله خیلی کاربردی در خدمت شما هستم. صفحه سفید در وردپرس 🖐🏻 صفحه ای است که وقتی یک وبمستر میبینه حس بدی بهش دست میده 😁. خب بریم ببینیم که این صفحه سفید در وردپرس که حرفش رو میزنیم چی هست؟ صفحه سفید در وردپرس یا WSOD (WordPress White Screen of Death )به زمان و یا حالتی گفته میشه که شما وقتی صفحه را Refresh می کنید چیزی جز صفحه ای سفید نمی بینید، البته اگر این مشکل بوجود آمده باشه تمامی صفحات سایت به این حالت دیده می شوند. حتی اگر کاربری هم داخل سایت باشه و لینکی را باز کنه هم این صفحه سفید را مشاهده میکنه.

Error و یا خطای سفید در وردپرس یکی از مشهورترین خطاهای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. تقریبا میشه گفت ۹۰ درصد کاربران و یا حتی وبمستران یک بار با صفحه سفید در ودپرس روبرو شدن.از اون جایی که این صفحه به صفحه ی مرگ معروف هستش همه با دیدنش حس خیلی بدی پیدا می کننن 😁. ولی خب اصلا نگران نباشید چرا که اگر شما راهکار های مقابله با صفحه سفید در وردپرس را بدانید دیگر جای نگرانی نمیمونه. بریم ببینیم چطور میشه از دست صفحه مرگ خلاص بشیم.

قبل از اینکه بخواید خواندن مقاله را شروع کنید، بهتره بهتون بگم که اگر علاقه ای به خواندن مقاله ندارید می توانید ویدیو آموزش را ببینید و از آن لذت ببرید 🙂

مقدمه رفع مشکل صفحه سفید در وردپرس:

شما باید این رو در نظر بگیرید که این خطا جزو دسته خطا هایی هستش که خب میتونه دلایل زیادی داشته باشه. ما صفحه سفید در وردپرس را شاید بتونیم یا انجام یکی از این ۱۰ روش درست کنیم، شاید هم با ۱۰ تا روش هم نتونیم ! خب خیلی درصدش کمه که بعد ازتست این ۱۰ روش باز هم مشکل حل نشه، ولی خب درصدش خیلی کمه. اگر این ۱۰ روش را با دقت کامل انجام دادید و باز هم مشکل شما برطرف نشد با ما در ارتباط باشید تا ما مشکل را برای شما حل بکنیم.

یادتون باشه که اولین کاری که باید با دیدن صفحه سفید بکنید، این هستش که آخرین تغییری که در سایت اعمال کردید را بررسی بکنید، چرا که احتمال خیلی زیاد مشکل از همانجا هستش.

۱ – بررسی افزونه(Plugins) های نصب شده در سایت:

همانطور که در بالاتر گفتم، همیشه اولین کار این هستش که شما آخرین تغییرات را بررسی کنید. افزونه ها اکثر مواقع باعث بوجود آمدن خطای صفحه مرگ هستند. احتمال داره که افزونه ای که نصب کرده اید با وردپرس و یا قالب شما سازگاری نداشته و باعث این مشکل شده باشه. امکان داره افزونه ای را بروزرسانی کرده باشید و این خطا بوجود آمده باشد. اگر آخرین کاری که انجام داده بودید تغییر و یا افزودن افزونه در سایت بود، باید آن افزونه را غیر فعال کنید. چرا که اگر مشکل از آن افزونه باشد با غیر فعال شدنش این مشکل حل می شود.

شاید با خودتون بگید خب ما قبل از اینکه با صفحه سفید روبرو بشیم نه افزونه ای نصب کردیم و نه بروزرسانی انجام دادیم. جا داره بهتون بگم که در برخی از شرایط این اتفاق میوفته و شما باید افزونه های موجود در سایت را دونه دونه غیر فعال کنید تا متوجه بشید که اصلا مشکل از افزونه ها هستش یا نه. اگر خواستید در یک مرحله متوجه بشید که مشکل از افزونه ها هستش یا نه می توانید تمامی افزونه ها را با ۲ روش غیر فعال کنید.

۱ – غیر فعال سازی افزونه ها در پیشخوان وردپرس:

همان طور که در بالا گفتم غیر فعال سازی افزونه ها را به ۲ روش به شما یاد خواهیم داد تا بتونیدبا غیر فعال کردن افزونه ها مشکل صفحه سفید در وردپرس را حل کنید. شما اگر موقعی که با این خطا رو برو شدید، دسترسی به پنل مدیریت داشته باشید می توانید افزونه ها را پیشخوان وردپرس غیر فعال کنید و مشکل را پیدا بکنید. اگر دسترسی به صفحه مدیریت سایت هم ندارید باید روش دوم را انجام دهید. همانطور که در تصویر زیر می بینید باید اول همه افزونه ها را اتتخاب بکنید، بر روی کارهای دسته جمعی کلیک کنید و تمامی افزونه ها را با همدیگر غیر فعال کنید.

غیر فعال کردن افزونه ها
۲ – غیر فعال سازی افزونه ها در هاست :

در این مرحله شما باید وارد هاست خود شوید و نام فولدر افزونه ها را تغییر بدید. با اینکار تمامی افزونه های سایت غیر فعال می شوند. اگر بعد از انجام اینکار سایت شما در دسترس قرار گرفت که خب به این معناست که مشکل از افزونه های شما بوده است و باید نام پوشه را به نام اصلی برگردانید و افزونه ها را تک به تک غیر فعال کنید و ببینید که با غیر فعال شدن کدام افزونه سایت در دسترس قرار می گیرد. به هیچ عنوان تغییر نام پوشه افزونه ها در کنترل پنل های سرور  لینوکسی تفاوتی باهم دیگر ندارند، چه از سی پنل استفاده کنید چه از دایرکت ادمین و … فرایند تغییر نام پوشه فرقی ندارد.

همانطور که در تصویر زیر می بینید من فقط یک عدد به آخر پوشه افزونه ها اضافه کردم. با این کار تمامی افزونه ها غیر فعال می شوند. اگر مطمئن شدید که مشکل از افزونه ها هستش و دسترسی به مدیریت هم نداشتید که تک به تک غیر فعالشان کنید باید وارد پوشه ی Plugins شوید و نام پوشه ها را یکی یکی تغییر دهید و بعد سایت را چک کنید.

تغییر نام پوشه افزونه ها در هاست

توجه بکنید که شما در هاست و یا سرور خود نام هر پوشه ای را که تغییر بدید، آن پوشه در سایت شما غیر فعال می شود.

۲ – بررسی قالب استفاده شده:

امیدوارم با راهکاری که در مرحله اول عنوان شد مشکل شما برطرف شده باشد ولی در صورتی که باز هم همین مشکل را دارید نگران نباشید و با ما همراه باشید. در نظر بگیرید که قالب ها هم می توانند مثل افزونه ها دلیل بوجود آمدن این مشکل باشند. چرا که قالب ها می توانند بخاطر کد نویسی غیر استاندارد و یا کد های منسوخ شده باعث بوجود آمدن اختلال در عملکرد افزونه ها شوند. و یا قالب ها هم می توانند هنگام بروزرسانی با مشکل روبرو شوند. در بررسی قالب شما باید آخرین تغییراتی که در قالب سایت ایجاد کرده اید را بررسی کنید چرا که ما در صفحه مرگ اکثر مواقع قربانی آخرین تغییراتی هستیم که در سایت بوجود آورده ایم.

اولین کاری که باید کنید این هستش که قالب سایت خود را غیر فعال بکنید تا ببینید سایت در دسترس قرار می گیرد یا نه. اگر دسترسی به صفحه مدیریت سایت داشته باشید که کار مثل همیشه خیلی راحت هستش. ولی اگر دسترسی ندارید باید وارد هاست خود شوید و نام پوشه ی قالب فعال در سایت را تغییر دهید. با این کار وردپرس به صورت خودکار قالب دیگری که در سایت وجود دارد را فعال می کند. اکثر وب‌مستران هیچ قالب دیگری را در هاست خود نگه نمی دارند اگر قالب دیگری در هاست و یا سرور خود ندارید باید یک قالب آپلود کنید و این کار را انجام دهید تا متوجه شوید که آیا مشکل از قالب بوده است یا نه.

توجه کنید که اگر تغییری هم در فایل functions.php قالب ایجاد کرده باشید می تواند شما را با صفحه سفید وردپرس روبرو کرده باشد. پس اگر تغییری در فایل functions.php ایجاد کرده اید آن را به حالت قبل برگردانید و سایت رو چک کنید که در دسترس قرار گرفته است یا نه.

۳ – افزایش حافظه MEMORY:

افزایش حافظه مموری بیشتر برای مواقعی هست که، صفحه سفید وردپرس برای شما در طول روز در ساعاتی مختلف اتفاق میفته. اینکه در ساعات مختلف با صفحه سفید روبرو می‌شوید به این معناست که وب سایت شما بیش از مقدار پیش فرض Memory در وردپرس، نیاز به حافظه دارد. به طور پیش فرض حافظه مموری در وردپرس ۶۴MG تنظیم شده است. افزایش حجم مموری در وردپرس، در هاستینگ های مختلف می‌تواند متفاوت باشد.

تنها کاری که شما برای افزایش حافظه باید انجام دهید این است که قطعه کدی که برایتان گذاشته ایم را در فایل Wp-Config.php وردپرس سایت خود تغییر دهید. و اگر این کد در فایل wp-config نبود باید وارد هاست خود شوید و از بخش Php.ini افزایش حافظه را انجام دهید. اگر این ۲ روش برای شما موجود نبود، باید همانطور که گفتم با میزبان سایت خود ارتباط برقرار کنید.

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);

۴ – رفع مشکل صفحه سفید وردپرس با Wp-Debug:

خب اگر تا اینجای مقاله موفق به حل کردن مشکل صفحه مرگ نشده‌اید، وقتش رسیده که از wp-debug کمک بگیریم تا راحت تر بتونیم مشکل رو پیدا کنیم.  می‌تونیم از wp-debug که به عنوان یک ابزار نام گذاری است استفاده کنیم. این ابزار در تمامی نسخه­‌های وردپرس وجود دارد و در حالت پیش فرض همیشه غیر فعال است چرا که برای آزمایشات وردپرس آن را فعال می‌کنند. اما خب محدودیتی برای فعال سازی آن نداریم و دقیقا همچین مواقعی که مشکل را نمی‌تونیم پیدا کنیم باید آن را فعال کنیم تا به کمک ما بیاد.

در مواقعی که شما با صفحه مرگ روبرو شده اید، این رو هم بدونید که می‌تونید فایل Error.log در هاست و یا سرور خود را هم بررسی کنید. احتمال خیلی زیاد در فایل لاگ هم مشکل را شما می‌تونید پیدا کنید.

برای فعال کردن حالت اشکال زدایی، باید فایل wp-config.php سایت خود را که در Public_hml وجود دارد ویرایش کنید. کافی است قطعه کد زیر را پیدا کنید. و وقتی پیدا کردید آن را از حالت غیر فعال(false) به فعال(true) ویرایش کنید.

define( ‘WP_DEBUG’, false );

همان طور که در بالا گفتم در این مرحله تنها کاری که شما باید بکنید این هستش که آن را از حالت غیر فعال به فعال تبدیل کنید.

define( ‘WP_DEBUG’, true );

بعد از این که حالت اشکال زدایی را فعال کردید باید یکی از صفحات سایت خود را Refresh کنید، چرا که حالت اشکال زدایی وردپرس به این شکل است که شما در هر صفحه ای که باشید به شما خطاها را نمایش می دهد. به طور مثال به شما می گوید:

 

فعال کردن اشکال زدایی وردپرسهمان طور که در تصویر بالا می بینید به شما دقیق می گوید که چه خطا هایی دارید که شما با رفع این خطاها می توانید سایت را از صفحه مرگ نجات دهید. توجه کنید که بعد از بررسی و حل مشکل حتما حالت اشکال زدایی را غیر فعال کنید چرا که فعال بودنش باعث بوجود آمدن مشکلات امنیتی می تواند برای شما شود.

همدردی برای حل نشدن مشکل صفحه سفید در وردپرس تا به اینجای کار:

اگر تا به اینجای مقاله نتوانستید مشگل صفحه سفید وردپرس را حل کنید کمی عجیب است چرا که با راهکارهایی که تا به اینجا گفته شد تقریبا ۹۰ درصد مشکل صفحه سفید پیدا و حل می شود. ولی خب اصلا نگران نباشید هنوز مقاله تمام نشده است و ما هنوز ۶ راهکار دیگه برای مقابله با صفحه مرگ برای شما داریم. امیدوارم که با این ۶ راهکار مشکل شما در صفحه سفید وردپرس ۱۰۰ درصد حل شود.

۵ – بررسی وضعیت سرور:

احتمال این وجود دارد که بوجود آمدن این مشکل از سمت سرور شما باشد. شاید شما سرور نداشته باشید و سایت شما در هاست میزبانی شود ولی خب این احتمال وجود دارد که سروری که هاست شما در آن میزبانی می شود با مشکل مواجه شده باشد که باعث بوجود آمدن این مشکل شده است. اگر سایتی را می شناسید که در همان میزبان، میزبانی می شود آن را هم بررسی کنید چرا که امکان دارد کلا سرور از دسترس خارج شده باشد.

اگر با بررسی سایت خودتان نتوانستید مشکلی را سمت سرور پیدا کنید بهترین کار ارتباط برقرار کردن با میزبان سایت است. اگر در ساعات اداری روز با صفحه سفید وردپرس روبرو شدید بهتر است که تماس تلفنی برقرار کنید که سریعتر مشکل شما را پیگیری کنند ولی خب اگر در ساعات اداری نیستید سریعتر به میزبان خود تیکت بزنید و وضعیت یا اهمیت آن را بر روی مهم یا زیاد قرار دهید که وقتی کارشناس مربوطه تیکت شما را می بینید متوجه اهمیت آن بشود.

۶ – حذف کش(Cache) سایت:

پیاده سازی کش برای سایت (برای افزایش سرعت سایت)، جزو یکی از اصلی ترین عملیات هایی است که کاربران و یا وبمستران در اولین فرصت آن را بر روی سایت پیاده سازی می کنند. امکان دارد که شما تنها برای لحظه ای با صفحه سفید در وردپرس روبرو شده باشید و مشکل حل شده باشد ولی چون برای شما کش شده است باز هم شما با صفحه سفید روبرو هستید. پس همین حالا اقدام به حذف کش مرورگر کنید تا متوجه در دسترس بودن و یا نبودن سایت شوید. یکی از راهکار هایی که خیلی کم به ذهن ما وبمستران در شرایط بحرانی میرسد این است که سایت را با ابزار بررسی کنیم، احتمال این که برای ما کش شده باشد و با حذف کش مرورگر باز هم مرورگر به ما صفحه ی کش شده را نمایش دهد خیلی زیاد است. پس بهترین کار این است که سایت را با ابزار GTMETRIX بررسی کنیم و ببینیم که ابزار چه نتیجه‌ای را به ما نمایش می دهد.

۷ – بررسی و رفع کد نویسی سایت:

اگر تا به اینجای کار شما نتوانستید مشکل صفحه سفید در وردپرس را حل کنید باید بگم که مقداری کار شما سخت شده است و نیاز به بررسی بیشتری دارید. توجه کنید که حتی اگر یک حرف اضافه در ساختار برنامه نویسی سایت به اشتباه اضافه کرده باشید می تواند دلیل به وجود آمدن صفحه مرگ در وردپرس باشد. توجه کنید همیشه قبل از ویرایش فایل های کد نویسی سایت یک نسخه از آنها دانلود کنید که اگر به اشتباه ویرایشی را انجام دادید بتوانید آن را به حالت قبلی برگردانید.

شاید این اتفاق خیلی تصادفی بوجود آمده باشد و شما اصلا در ذهنتان این موضوع را نداشته باشید. پس بهتره که با دقت به کارهایی که قبل از بوجود آمدن صفحه سفید انجام دادید فکر کنید و آن را بررسی کنید. خیلی کم پیش میاد که شما تغییری نداده باشید و با صفحه سفید در وردپرس روبرو شده باشید، اگر هیچ تغییری انجام نداده بودید و صبح که بیدار شدید، دیدید که این مشکل بوجود آمده است بهترین کار برقراری ارتباط با میزبان سایت است.

بهتره که این نکته را بهتون بگم که اگر با غیر فعال کردن افزونه ها مشکل شما حل نشد شما وارد مسیری شدید که باید خیلی خوب و با دقت تمامی موارد را بررسی کنید. این مشکل از جمله مشکلاتی هستش که راهکار مستقیمی برای حل آن وجود نداره چرا که ساختار تمامی وب سایت ها با هم متفاوت است.

۸ – بررسی Permission و یا سطح دسترسی فایل ها:

Permission ها به صورت مستفیم در بوجود آمدن صفحه سفید در وردپرس دخیل نیستند ولی خب ما در تمامی مقاله ها سعی میکنیم تمامی نکاتی که فکر میکنیم می تواند مشکلات کاربران را حل کند یاد می دهیم. به هر دلیلی امکان داره که سطح دسترسی فایل ها در هاست و یا سرور شما تغییر پیدا کرده باشه و دلیل بوجود آمدن این مشکل شده باشه. همانطور که گفتم شاید به صورت مستقیم تاثیر نگذاشته باشید ولی می تواند این اختلال در افزونه ای باعث بوجود آمدن خطا شده باشه و در نهایت شما با صفحه ی مرگ روبرو شده اید. پس بهتره که نگاهی به Permission ها کنیم. قانونی برای سطح دسترسی ها به صورت پیش فرض در سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود داره که شما باید فایل ها و پوشه های خود را بررسی کنید و ببینید که آیا از این قانون پیروی می کنند یا نه.

  1. Permission تمامی فایل ها باید ۶۶۴ باشند.
  2. Permission تمامی Folder ها و یا پوشه ها باید ۷۷۵ باشند.
  3. Permission فایل wp-config.php باید ۶۶۰ باشد.

سطح دسترسی ها

۹ – بررسی بروزرسانی خودکار افزونه ها و وردپرس:

از اونجایی که وردپرس همیشه در حال توسعه پیدا کردن هستش، این قابلیت را هم در درون خودش داره که به صورت خودکار در بعضی از مواقع خودش را بروزرسانی کنه. شما وقتی صبح بیدار می شوید، می بینید که با صفحه سفید در وردپرس روبرو شدید. این دقیقا حالتی است که شما هیچ تغییری قبل از، از دسترس خارج شدن سایت ندادید. این مشکل می تواند بخاطر بروزرسانی خودکار وردپرس باشه که در اصل با مشکل مواجه شده است. پس بهترین کار این است که شما وارد هاست و یا سرور خودتان شوید و ببینید که آیا پوشه ای با نام Maintenance وجود داره یا نه. اگر این پوشه وجود داشت آن را حذف کنید و سایت را دوباره بررسی کنید که آیا در دسترس قرار گرفته است یا نه.

۱۰ – تعمیر جداول دیتابیس در php my admin:

گاهی اوقات دلیل بوجود آمدن صفحه سفید در وردپرس می تواند از دیتابیس ما باشد. که خب جای نگرانی ای نیست چرا که تعمیر کردن جداول کار سختی نیست. برای تعمیر کردن جداول دیتابیس باید وارد هاست یا سرور خود شوید و وارد phpmyadmin شوید. توجه کنید که شما باید نام دیتابیس خود را بدانید. اگر در هاست خود بیش از یک وب سایت دارید و نام دیتابیس را به یاد ندارید بهترین کار این است که وارد فایل wp-config سایت خود شوید و نام دیتابیس سایت را ببینید. بعد از وارد شدن به بخش phpmyadmin باید تمامی جداول را انتخاب کنید و گزینه ی repair table را انتخاب کنید.

 

تعمیر جداول

خب در اینجا باید بهتون خسته نباشید بگم چون اگر با این ۱۰ راهکار مشکلتون حل شده باشه خوشحال هستید ولی اگر حل نشده باشه قطعا ناراحت هستید. در بالاتر هم بهتون گفتم که باید با دقت این بررسی ها را انجام دهید، چرا که اصلا معلوم نیست که چرا ما با صفحه سفید در وردپرس روبرو می شویم و احتمال هر چیزی وجود داره. اگر با دقت کامل این بررسی ها را انجام دادید و مشکل شما حل نشد، بهترین کار این هستش که با یک متخصص وردپرس ارتباط برقرار کنید تا مشکل را برای شما پیدا کند.

رفع مشکل صفحه سفید وردپرس در مقالات:

اگر مشکل صفحه سفید وردپرس فقط در صفحه مقالات و یا صفحه های دیگر سایت برای شما بوجود می آید باید وارد فایل wp-config.php شوید و قطعه کد زیر را به آن اضافه کنید. این رو هم باید بهتون بگم که شاید با اضافه کردن این قطعه کد سایت شما با خطای internal server error روبرو شود، ولی خب تست کنید شاید مشکل شما در صفحه مقالات و یا دیگر صفحات را حل کند. اگر این قطعه کد مشکل شما را حل نکرد باید بررسی های بیشتری را انجام دهید.

ini_set(‘pcre.recursion_limit’,۲۰۰۰۰۰۰۰);
ini_set(‘pcre.backtrack_limit’,10000000);

نتیجه گیری:

امیدوارم که مشکلتان حل شده باشد، اگر مشکل صفحه سفید وردپرس با انجام این ۱۰ راهکار برای شما رفع نشده باشد باید بهتون بگم که کارتون سخت شده. اگر نسخه پشتیبان(Backup) از سایت خود دارید بهترین کار این هستش که آن را بازگردانی کنید. اگر خودتان بکآپ ندارید باید با میزبان هاست و یا سرور خود ارتباط برقرار بکنید که آیا آنها نسخه پشتیبان دارند یا نه. اگر آنها هم نداشته باشن کارتان خیلی سخت شده است و باید با یک متخصص وردپرس ارتباط برقرار کنید تا مشکل شما را پیدا و حل کنند. و در آخر باید یادآوری کنم که این ۱۰ راهکار را باید با دقت بالایی بررسی کنید تا بتوانید مشکل را حل کنید.

منابع استفاده شده در مقاله:

  1. wpbeginner
  2. dreamhost
  3. wpbuffs
۵/۵ - (۶ امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

با اشتراک گذاری مقاله هم به دوستانتان لطف کردید هم به ما 🙂

جدید ترین مقالات دیجیتال مارکتینگ

دوره های رایگان دیجیتال مارکتینگ

مقاله
نظرات
اشتراک گذاری
فهرست