بررسی HTTPS و فواید آن از زبان جان مولر

زمان مطالعه: 5 دقیقه
1K بازدید
بررسی HTTPS و فواید آن

توضیحات گوگل درباره HTTPS

توضیحات گوگل درباره HTTPS

در هنگام جستجو در اینترنت و بازدید از صفحات، یا هنگام وارد کردن آدرس وبسایت ها در موتور جستجوی گوگل، حتما در قسمت نمایش دامنه وبسایت، عبارت HTTPS را دیده اید.
اگر اهل وب گردی و جستجو در اینترنت باشید، متوجه شده اید که در بخش URL (آدرس) برخی از وبسایت ها عبارت HTTP وجود دارد و و در بخش URL بسیاری از دیگر وبسایت ها عبارت HTTPS دیده میشود.
HTTPS که مخفف عبارت Hypertext Transfer Protocol Secure است، به عنوان یک پروتکل امن برای برقراری ارتباط داده ها معرفی شده است.
HTTP که مخفف عبارت Hypertext Transfer Protocol است، به عنوان یک پروتکل برای برقراری ارتباط داده ها معرفی شده است.
جان مولر از مدیران شرکت گوگل در خصوص اینکه چرا وبسایت ها باید از پروتکل HTTPS در ساختار URL (آدرس وبسایت) خود استفاده کنند، توضیحاتی را بیان کرد که در ادامه این توضیحات را به همراه شما دوستان عزیز بررسی میکنیم.

چرا از HTTPS استفاده کنیم ؟

چرا از HTTPS استفاده کنیم ؟

همان طور که گفتیم پروتکل HTTPS باعث میشود یک ارتباط امن بین وبسایت و کاربران شما برقرار شود.
وقتی از امنیت صحبت میکنیم، HTTPS سه ویژگی را برای وبسایت شما تضمین میکند:

احراز هویت در HTTPS

در هنگام استفاده از پروتکل HTTPS، کاربران شما میتوانند مطمئن باشند که رابطی بین آنها و وبسایت شما وجود ندارد و بطور مستقیم فقط آنها با وبسایت شما درگیر هستند.

یکپارچگی داده ها در HTTPS

مطابق با این ویژگی، کاربران و مشتری های وبسایت شما میتوانند اطلاعات داده های وبسایت را همانگونه که هست بررسی کنند و از تغییرات و دستکاری داده ها جلوگیری شود.

رمزگذاری داده ها در HTTPS

اطلاعات رد و بدل شده بین وبسایت شما و کاربران وبسایتتان، رمزنگاری شده و ارتباط ایمنی برقرار میشود.

نمایش Not secure در نوار آدرس وبسایت

نمایش Not secure در نوار آدرس وبسایت

هنگامی که وبسایت شما از پروتکل HTTP استفاده می کند، در نوار آدرس مرورگر شما عبارت Not secure نمایش داده میشود.
عبارت Not secure به شما اطلاع میدهد که این وبسایت از پروتکل HTTPS استفاده نکرده است و با رنگ قرمز نمایش داده میشود و به عنوان یک وبسایت نا امن شناخته میشود.
درصورتی که شما پروتکل وبسایت خود را از HTTP به HTTPS انتقال دهید، در نوار آدرس مرورگر خود عبارت Secure را با رنگ سبز مشاهده خواهید کرد، که وبسایت های با این ویژگی به عنوان یک وبسایت امن شناسایی میشوند.

افزایش رتبه برای وبسایت های HTTPS

گوگل برای وبسایت هایی که از ویژگی HTTPS در ساختار خود استفاده میکنند، رتبه ایی را در نظر میگیرد و باعث میشود رتبه وبسایت شما با استفاده از HTTPS مقداری افزایش پیدا کند.
پس از آن شما میتوانید با انتشار محتواهای معتبر و مناسب به افزایش رتبه وبسایتتان کمک کنید.

کوچ کردن از HTTP به HTTPS

کوچ کردن از HTTP به HTTPS

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که تصمیم گرفتید وبسایت خود را از HTTP به HTTPS انتقال دهید در ادامه به شما کمک خواهیم کرد که به راحتی وبسایت خود را به پروتکل HTTPS انتقال دهید.
آدرس وبسایت هایی که از HTTP استفاده میکنند، متفاوت از آدرس وبسایت های HTTPS هست، که با ریدایرکت کردن هر آدرس صفحه HTTP به HTTPS ، در هنگامی که کاربران در مرورگر خودشان حتی آدرس وبسایت شما را با عبارت HTTP جستجو کنند، در نهایت به صفحه ی شما با آدرس HTTPS منتقل میشوند.

اما برای انتقال وبسایت از HTTP به HTTTPS باید چه کنیم ؟
کوچ کردن به HTTPS شامل گام های زیرمیباشد:

  • برای فعال سازی پروتکل HTTPS در ابتدا نیاز دارید که گواهی نامه ی SSL را خریداری کنید و آن را فعال کنید.
    (SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer است و پروتکلی برای رمزنگاری داده ها میباشد )
  • مالکیت وبساییتان را در ابزار گوگل سرچ کنسول تایید کنید.
  • تمامی آدرس های HTTP وبسایتتان را به HTTPS ریدایرکت و تست کنید.

نیاز مرورگرها به HTTPS

نیاز مرورگرها به HTTPS

یکی دیگر از دلایل استفاده از پروتکل HTTPS در وبسایت ها، این است که در بروزرسانی های جدید، مرورگرها برای دسترسی به برخی از ویژگی ها به فعال سازی HTTPS بر روی وبسایتها نیاز دارند.

  • Geolocation
    (برای شناسایی لوکیشن و برقراری ارتباط برای دستورات API میباشد که به پروتکل HTTPS نیاز دارد.)
  • Auto-fill for forms
    (شاید پیش آمده باشد در وبسایتی اطلاعات تماس و فرم ثبت نامی را پر کنید و در هنگام وارد کردن اطلاعات در یک فرم جدید مشاهده میکنید با وارد کردن اولین کلمه از مقادیر پر شده در فرم قبلی، اطلاعات را میتوانید بدون نوشتن مجدد، درفرم جدید وارد کنید.)
  • Camera
    (برای برقراری ارتباط های تصویری در وبسایت ها بهتر است از پروتکل HTTPS استفاده شود، تا اطلاعات بصورت امن بین کاربر و وبسایت برقرار شود.)
  • Progressive web apps
    (در هنگام استفاده از وبسایت ها در نسخه های اپلیکیشن وجود پروتکل HTTPS برای وبسایت نیاز است.)
  • Push notifications
    (در هنگام ورود به برخی از وبسایت ها، شاید تاکنون پیامی برای دریافت اطلاعات وبسایت ها از طریق نوتیفیکشن مشاهده کرده باشید. برای ایجاد امنیت بین وبسایت و کاربر در هنگام دریافت و انتقال اطلاعات، وجود پروتکل HTTPS برای عملکرد مرورگر لازم میباشد.)
  • Caching
    (در هنگام بازدید کاربران از صفحات وبسایت، مرورگر ها داده های بارگذاری شده را در حافظه ایی پنهان میکنند تا در زمان ورود مجدد کاربر، اطلاعات از نو بارگذاری نشوند و سرعت بارگذاری صفحه افزایش یابد، استفاده از پروتکل HTTPS میتواند امنیت بیشتری را برای ذخیره سازی داده ها ایجاد کند)

نکات کلی در هنگام استفاده از HTTPS

انتقال وبسایت از HTTP به HTTPS به هیچ عنوان به سئو وبسایت شما آسیب نمیرساند بلکه به افزایش رتبه وبسایتتان کمک خواهد کرد.
انتقال از HTTP به HTTPS زمان زیادی را از شما نمیگیرد و بهتر است برای برقراری یک ارتباط امن بین کاربرانتان صفحات وبسایت خود را به HTTPS انتقال دهید.

خلاصه مقاله

برقراری یک ارتباط امن بین کاربران و وبسایت ها بسیار مهم میباشد که شما با استفاده از فعال سازی پروتکل HTTPS در وبسایتتان میتوانید این ارتباط امن را ایجاد کنید. کوچ کردن وبسایت ها از HTTP به HTTPS بسیار آسان است و به افزایش رتبه ی وبسایت شما هم کمک خواهد کرد.

امیدوارم این مقاله برای بهبود عملکرد وب سایت شما عزیزان مفید بوده باشد و میتوانید با اشتراک گذاری مقالات در جهت افزایش دانش افراد فعال در حوزه ی دیجیتال مارکتینگ و سئو به ما کمک کنید.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

با اشتراک گذاری مقاله هم به دوستانتان لطف کردید هم به ما 🙂

جدید ترین مقالات دیجیتال مارکتینگ

دوره های رایگان دیجیتال مارکتینگ

مقاله
نظرات
اشتراک گذاری
فهرست